Hagelslag topping

Voor vandaag heb ik een pr(m)achtige Havermout Kersen Smoothie met een topping van bio rauwe cacao & kokosrasp gemaakt, het mooist zou zijn als je hiervoor kokosschaafsel gebruikt dat is net wat grover van structuur. Dit had ik helaas niet in huis dus we doen het vandaag met kokosrasp, werkt net zo goed.

IMG_0587
Benodigdheden
Cacao poeder (het liefst bio rauw)
Kokosrasp of kokosschaafsel
Glazen potje

Het maken van je eigen hagelslag is super makkelijk en ook nog eens erg gezond.

Rauwe cacao word gezien als nummer 1 leverancier van magnesium, ook wel het anti-stress mineraal genoemd. Het ondersteunt hart en bloedvaten, het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Klinkt best goed vind je niet? Biologische rauwe cacao is voor mij zoals het zou moeten zijn, niet verbrand, verwerkt of vergiftigd, maar raw en puur zodat alle heilzame stoffen er nog in zitten.

Pak een glazen potje, dit hoeft niet erg groot te zijn. Voor nu heb ik 3 koffieschepjes kokosrasp gebruikt, vervolgens 1 el rauwe cacao eroverheen gestrooid en flink wezen schudden. Doe er wel een deksel op, het word anders zo’n zooitje. Schud net zolang totdat alles goed aan elkaar geplakt is, is je kokos nog te wit doe er wat cacao bij. Heb je teveel cacao? Doe er dan wat kokos bij en zo ga je door. Dit kan niet mis gaan, doe het op gevoel en dan komt alles goed. Als je wat meer maakt heb je nog wat over voor een andere keer, deze hagelslag is namelijk ook erg lekker voor op je banaan, brood of in je yoghurt.

Havermout Kersen SmoothieIMG_0593
150 ml Kokosmelk
145 gr Kersen (bevroren)
40 gr Granberry’s (bevroren)
3 koffieschepjes havermout
Water, hoeveelheid naar wens

Doe alle ingrediënten in de blender, heb je geen zin in een mega machtige smoothie laat de havermout dan weg. Deze smoothie zou overigens een prima ontbijt kunnen zijn, met de havermout erbij natuurlijk. Blend alles op volle toeren zodat de havermout goed fijn gemalen word. Schenk het in een grote glas, pak je glazen potje erbij waar de hagelslag inzit en schep 2 el hagelslag over je smoothie.

Laat de kokosmelk weg en vervang het voor 200 ml melk en schenk bij als dat nodig is.
Voor een stevig ontbijt kan je de melk vervangen voor yoghurt.

Advertenties

3 thoughts on “Hagelslag topping

  1. Ziet er echt lekker uit! Ook je andere smoothie’s. Hopelijk komen er nog veel meer haha.
    Ik ga deze binnekort zeker proberen :)

    Super leuke blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s