Superfood Goji Bes

Superfoods zijn de beste voedingsmiddelen die moeder natuur ons te bieden heeft. De goji bes is een echte superfoods.

De goji bes is 1 van de meest gezonde vruchten, heeft een diep rode kleur en is ongeveer net zo groot als een rozijn, als gedroogd fruit verteert deze gemakkelijk. Ze geven een goed gevoel en worden om die reden in China ook wel “happy berries” of “smiley berries” genoemd.IMG_0767

De goji bes zit vol waardevolle voedingsstoffen waaronder 18 soorten aminozuren (aminozuren zijn bouwstenen van een eiwit), 8 essentiële aminozuren (essentiële aminozuren zijn aminozuren die de mens nodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken), 21 mineralen waaronder zink, ijzer, koper, calcium, selenium en fosfor. Ook bevat het vitamine B1, B2, B6, vitamine E & C.

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat goji bessen het immuunsysteem versterken, de nachtrust verbeteren, voor meer levenslust en een optimistische blik zorgen, helpen tegen hoesten en asmatische klachten, koorts onderdrukken, het libido verhoogt en het seksuele functioneren, de vitale organen gezond houdt en de veroudering verlangzamen.

Aanbevolen dosering is 10 – 30 gram per dag.

Smoothie Goji Bes  (goed voor 1 hele kan)IMG_0765

200 gr (verse) ananas (bevroren)
200 gr (verse) aardbeien (bevroren)
1 (verse) mango
50 gr Goji Bessen
1 banaan
400 ml water (goed koud)

Doe de ananas, aardbeien met 400 ml water in de blender. Meng het geheel tot het een glad mengsel is geworden. Zet je blender uit en voeg de mango, banaan en de goji bessen erbij in. Zet de blender aan en meng het geheel tot het weer een glad mengsel is geworden. Tadaaa een knal oranje smoothie, dit was een betere geweest voor koninginnedag. Ondanks dat ik oranje echt een vreselijke kleur vind, heb ik genoten van mijn oranje smoothie :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s