Superfood Spirulina Ontbijt

Spirulina is een blauwgroene micro-alg die behoort tot de rijkste natuurlijke mineralen en vitaminen bronnen ter wereld, het werkt reinigend, opbouwend en herstellend. Voorziet ons van bètacaroteen, vitamine B-complex, vitamine A, D en E, mineralen als calcium, ijzer en zink, chlorofyl, onverzadigde vetzuren (p.a. gamma-linoleenzuur), enzymen en alle 8 essentiële aminozuren die eiwitten vormen.

Sporters kiezen voor deze alg omdat het helpt de presentaties te verbeteren. Vegetariërs en veganisten gebruiken deze alg omdat het rijk is aan eiwitten en vitamine B12 bevat. Uniek in deze alg is een weinig voorkomend, blauw pigment: fycocyanine dat het immuunsysteem een ‘boost’ geeft en een krachtige antioxidant is.

Een regelmatig gebruik van deze superfood heeft natuurlijk voordelen:

  • Bevordert het herstel na ziekte en zware inspanningen
  • stimuleert het immuunsysteemmattisson-superfoods-absolute-spirulina-poeder-bio-raw
  • Verbetert de concentratie
  • Voorziet het lichaam van extra ijzer
  • Reinigt het lichaam
  • Geeft meer energie
  • Waarborgt een optimale stoelgang
  • Goed voor de bloedsomloop
  • Zeer goede bron van chlorofyl
  • Helpt bij voorjaar- en najaarsmoeheid

Wat is Chlorofyl?
Chlorofyl is een substantie die ervoor zorgt dat planten groen zijn en wordt ook wel ‘bladgroenkorrels’ genoemd. Chlorofyl is een echte ontgifter in het lichaam: deze stof bindt zware metalen (kwik, cadmium, lood), en andere gifstoffen en helpt bij de uitscheiding ervan.

Spirulina heeft ook zeker wel een nadeel en dat is de smaak! Ik kan me haast niet voorstellen dat iemand zegt, LEKKER! Is dit wel zo dan zou ik het leuk vinden als diegene zich komt melden haha. Ik heb vandaag uiterst mijn best gedaan om de smaak van spirulina weg te werken en ik moet zeggen dat het mij aardig gelukt is. Het is een mega dikke massa geworden, eet deze smoothie dan ook op als een toetje, met een lepel, in alle rust.

Spirulina ontbijt (2 personen)IMG_0832

300 ml amandelmelk
1 banaan

1 avocado
1 kiwi

Scheutje honing (koud geslingerde)
10 gr (bio) spirulina (mag meer, mag minder)
10 gr geraspte kokos & een snufje kokos voor de topping
Handje ijsblokjess

Doe alles samen in de blender en blend op volle toeren net zolang totdat het een dikke massa is geworden, nog dikker als yoghurt. Schenk het in 2 grote glazen of in je yoghurt kommetje en strooi er een beetje kokosrasp overheen.

Enjoy! :) Wie durft?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s