Na deze smoothie zit je echt wel vol

Een smoothie met amandelen, ik had niet verwacht dat ik van deze smoothie zo vol zou zitten.

Je hebt zoete amandelen en bittere amandelen, bittere amandelen zijn in grote hoeveelheden echt giftig door het aanwezige blauwzuur en dus niet geschikt om zo maar even op te eten. Bittere amandelen worden vaak gebruikt als smaakmaker in de patisserie (denk aan bitterkoekjes) en in likeuren zoals amaretto.

Zoete amandelen zijn verkrijgbaar in een bruine en witte variant. Door de bruine amandel te blancheren (even in kokend water leggen, afgieten en afspoelen met koud water) verdwijnt het bruine vliesje en heb je een witte amandel. Zo simpel kan het leven zijn :)

De amandel is een zeer voedzaam noot. Het is een rijke bron van vitamine E, calcium, fosfor, ijzer en magnesium. Het bevat ook zink, selenium en koper. Amandelen bevatten de meeste voedingsstoffen in vergelijking met alle andere noten. Maar net as elk ander voedsel hebben zelfs amandelen hun nadelen. Ze bevatten oxalaten en overmatige oxalaten werkt kristalliserend. Dus mensen met nier-of galblaas problemen moeten voorkomen om amandelen te eten. 

Door de hoge calorische waarde van noten, geld ook voor de amandelen dat je ze niet teveel moet eten. Beperk jezelf tot 1 handje noten per dag. Neem de ene dag amandelen en de volgende dag walnoten, cashewnoten of een ander soort noot. Geroosterde noten zijn gemakkelijker te verteren dan ongeroosterde amandelen.

Amandel SmoothieIMG_0844

30 gr amandelen
1 banaan
100 gr aardbeien (bevroren)
1 el kokosolie
200 ml Amandelmelk (of een ander soort melk)

De amandelen kan je fijn gaan malen met een koffiemolen, dit hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen om ze meteen in je blender te doen.

Snijd de banaan in stukjes en voeg deze samen met de aardbeien, kokosolie en amandelmelk in je blender.

Zet je blender aan, eerst even op de 1ste stand voor 30 seconden en daarna op volle toeren voor 30 seconden, zo weet je zeker dat je amandelen fijn gemalen zijn als je dit niet hebt gedaan met een koffiemolen.

Geniet en neem de tijd om de Amandel Smoothie op te drinken. Enjoy! :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s