Smoothie (ontbijt)toetje Framboos

Frambozen
Frambozen zijn lekker sappig en zoet, stevig en egaal van kleur. De meeste frambozen zijn roze tot rood, maar ik kwam tot ontdekking dat er ook gele frambozen bestaan. Ik ben gek op verschillende kleuren.

De framboos zit vol met voedingsvezels, deze dragen bij aan een goede stoelgang. Ze bevatten
vitamine C en is een bron van folaat (vitamine B11). Ook levert dit lekkere stukje fruit veel natuurlijke suikers. Dit zijn allemaal belangrijke voedingsstoffen voor een goede gezonde groei en ontwikkeling. De framboos is een van de weinige fruitsoorten die antioxidant ellagitannine bevat, uniek dus! :) Samen met vitamine C en andere voedingsstoffen beschermen antioxidanten het lichaam tegen schade door veroudering, zonlicht, roken en milieuvervuiling. 

.

Smoothie (ontbijt)toetje Framboos (1 a 2 pers.) IMG_1202

200 ml kokosmelk
30 gr geroosterde noten en zaden (of cruesli)
60 gr frambozen (diepvries)
1 tl honing (koudgeslingerde)
1 el kokosolie
1 el gebroken lijnzaad

Voeg de kokosmelk samen met de geroosterde noten en zaden (of cruesli) in de blender, zorg dat er een egale massa ontstaat. Zet je blender uit en voeg de bevroren frambozen, honing, kokosolie en lijnzaad eraan toe. Zet je vervolgens je blender IMG_1200weer aan op volle toeren. Gebruik je verse frambozen ipv bevroren, dan kun je er gewoon voor kiezen om alles tegelijk in de blender te doen. Ik heb hier nu niet voor gekozen omdat dit toetje echt gigantisch dik van structuur is. Houd hier rekening mee!

Het is echt aan te raden om deze smoothie toetje in alle rust op te eten. Gebruik hiervoor een lepel en geniet van iedere hap. Doe de frambozen toetje in een kommetje of in een groot glas met een lange lepel.
Enjoy! :)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s